Tex-Mex-ris med reker, mais og lime
Tid 45 mins Porsjoner 5 personer Kjøkken Mexican
Ingredienser
  • 2 poser Uncle Ben’s® Boil-in-Bag fullkornsris
  • Stekespray
  • Maiskorn fra 2 mellomstore maiskolber (ca. 2,5-3 dl)
  • 280 g rensede reker
  • 1-2,5 dl hakkede plommetomater
  • 0,5 dl fersk limesaft
  • 3/4 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 3/4 ts salt
  • 1/4 ts svart pepper
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 2 ss finhakket koriander
  • 1 moden avocado, skrellet og skåret i biter på ca. 1 cm
Oppskrift
  1. Tilbered Uncle Ben’s® Boil-in-Bag fullkornsris i henhold til instruksjonene på pakken.
  2. Ha risen i en stor serveringsbolle og avkjøl litt.
  3. Mens risen koker, varm en mellomstor kasserolle sprayet med stekespray over middels varme.
  4. Legg i maiskornene og stek i 2 minutter.
  5. Legg i rekene og stek i 3 minutter, eller til rekene er gjennomstekte.
  6. Hell maisen og rekene over risen og blant inn tomatene.
  7. Bland limesaft med chilipulver, spisskummen, salt, pepper og hvitløkspulver i en liten skål.
  8. Spre den krydrede limesaften over risblandingen og bland godt.
  9. Tilsett koriander og avocado og bland lett.