Piratspyd fra de syv hav (Obs – kun til tøffinger)
Ris med rosin og løk, og kjøtt på spyd.
Tid 30 mins Porsjoner 4 personer Kjøkken Barn
Ingredienser
  • 3 dl Uncle Ben's® Basmatiris
  • 1 liten løk
  • 1 håndfull rosin
  • Salt
  • Chillipulver
  • 1 pose (0,5 gr) saffran eller 1 ts gurkemeie
  • 500 gr lammentrecôte eller benfri svinenakke
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt og 1 kryddermål pepper
  • 2 ts tørket oregano
  • ½ sitron
  • 3-4 store tomater
  • ½ sitron
  • Olivenolje
  • Naturell yoghurt
Oppskrift
  1. Skjær kjøttet i ca 2 cm store terninger. Hvis du bruker grillspyd av tre, er det en fordel at du lar de trekke i kaldt vann en stund.
  2. Rør sammen olivenolje, saften av sitron, oregano samt salt og pepper til en marinade i en skål. Legg kjøttet i marinaden og la det ligge i ca 10 min.
  3. Varm oven til 250 grader eller fyr opp i grillen!
  4. Finhakk en liten løk og fres den i en gryte.
  5. Krydre med salt og chilli.
  6. Tillsett deretter en håndfull rosiner og en pakke saffran eller gurkemeie (så risen blir gul). Kok opp vann og tilsett ris som anvist på pakken.
  7. Tre kjøttbitene på grillspydene.
  8. Legg spydene på aluminiumsfolie i ovnen eler på grillen i ca 20 minutter. Hvis du steker de i ovnen skal du legge de på øverste hylle. Snu kjøttet etter ca 10 minutter.
  9. Lag en tomatsalat ved å skjære tomatene i skiver, krydre med litt salt og pepper, og press over resten av sitronsaften samt en liten skvett olivenolje. Servér spydene med orientalsk ris, tomatsalat og en skje naturell yoghurt.
  10. Kokkens tips: Tilsett 4-5 hele kardemommekjerner når du koker risen. Dette gir en enda mer tydelig smak på det orientalske kjøkkenet. Husk å fjerne kjernene før servering!