Karl-Alfreds superenkle fisk: Grillet pangasius med ris, spinat og feta.
Tid 30 mins Porsjoner 4 personer Kjøkken Barn
Ingredienser
  • 2 poser Langkornet ris, 10 minutter, Boil-in-Bag
  • 1 knippe bladpersille
  • 1 kg fersk spinat
  • 250 gr gresk fetaost
  • 1 lime
  • Olivenolje til steking
  • Ca 600 gr Pangasius i terninger (eller en annen fet fisk)
  • Salt og pepper
  • 3 tomater
  • 1/2 agurk
  • 1 glass blandet oliven uten sten
  • ½ rødløk
  • Olivenolje
  • 1 sitron
Oppskrift
  1. Kok risen som anvist på pakken.
  2. Fres spinaten i litt olivenolje i en panne til den blir myk (og se den krympe!).
  3. Skjær fetaosten i terninger og bland den forsiktig med ferdigkokt ris og spinat.
  4. Gni fiskebitene i olivenolje og grill dem i en steke- eller grillpanne. Husk salt og pepper underveis.
  5. Lag en salat med tomater, agurk, finhakket rødløk og oliven. Dryss med litt salt, en skvett olivenolje og sitron.
  6. Servér fisken med fetaost- og spinatrisen. Strø over persilleblad og servér med tomatsalat og limeskiver.
  7. Kokkens tips: Hvis du erstatter pangasius med laks eller en annen fet fisk behøver du ikke å gni fisken med olje før du griller den, da holder det å ha litt olje på pannen når du steker den.