Glade gull-laksen
Saffranlaks med ris
Tid 30 mins Porsjoner 4 personer Kjøkken Barn
Ingredienser
  • 2 poser Uncle Ben's® Basmatiris, Boil-in-Bag
  • 2 dl crème fraiche eller rømme
  • 4 porsjonsstykker laks, ca 500g
  • 1 dl vann
  • 1 liten bit smør/eller olje
  • ½ løk
  • 1 pose saffran (0,5 g) eller 1 ts gurkemeie
  • 1 ss tomatpuré
  • Salt og pepper
  • 250 g frosne grønne erter
  • 1 knippe asparges
Oppskrift
  1. Kok risen som anvist på pakken.
  2. Finhakk løken. Fres den myk i litt smør eller olje.
  3. Tilsett crème fraiche/rømme, tomatpuré, saffran (eller gurkemeie) og 1 dl vann og kok opp. Smak til med litt salt og pepper.
  4. Strø litt salt over laksebitene og legg dem i sausen. Legg gjerne fiskebitene godt sammen så de blir dekket av saus.
  5. Senk varmen på pannen og la det hele småkoke forsiktig under lokk i 8-10 min.
  6. Legg ertene i en gryte, dekk med vann og la det koke opp. Når vannet koker, hell i 1 dl kaldt vann og ta deretter gryten av komfyren. La det stå å trekke i 5 minutter.
  7. Kok aspargesen i 5-6 minutter i lettsaltet vann. Sil vannet fra og la de bli lunken.
  8. Så snart fiskekjøttet deler seg i skiver når du trykker lett på den, er den ferdig.
  9. Legg fisken på tallerkenen sammen med den nykokte risen og servér sammen med erter og asparges.
  10. Kokkens tips: Hvis du er glad i krydder kan du tilsette litt paprikapulver og/eller chillipulver alt etter smak.