Klassisk asiatisk karry med kylling og kokos
Kylling med kokosmelk og rød curry
Tid 30 mins Porsjoner 4 personer Kjøkken Barn
Ingredienser
  • 2 poser Uncle Ben's® Jasminris, Boil-in-Bag
  • 4 kyllingfiléter
  • 1 ss olje
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/2 purreløk
  • 2 gulerøtter
  • 1 paprika
  • 2 ss rød currypasta (thailandsk)
  • 1 ss sesamolje eller olivenolje
  • 1 ss honning
  • 2 lime
  • 2 dl hønsebuljong
  • 2 ts soya
  • 4 dl kokkosmelk
  • 1 ss maizena
  • 425 gr minimais
Oppskrift
  1. Kok risen som anvist på pakken
  2. Skjær purreløk og paprika i strimler, gulerøttene i tynne skiver og fres alle grønnsakene til de blir blanke på middels varme i en tykkbundet gryte.
  3. Skjær kyllingen i strimler og brun den i litt olje på stekepannen. Legg kyllingen over i gryten.
  4. Press limesaft over kyllingen sammen med presset hvitløk.
  5. Tilsett sesamolje (eller olivenolje), rød curry, soya, lime og litt honning. Stek alt i noen minutter så alt krydder blir litt "brent av".
  6. Helll i hønsebuljongen og tilsett kokkosmelken. La det hele putre i 6-8 minutter. Ønsker du retten mer kremete tilsetter du maizena blandet ut med litt vann.
  7. Tilsett minimaisen.
  8. Servér kyllinggryten med Uncle Ben’s Boil-in-Bag Jasmin ris.