Biff à la best
Saftige kjøttkaker med ris og tzatziki
Tid 30 mins Porsjoner 4 personer Kjøkken Barn
Ingredienser
  • 2 poser Uncle Ben's® Fullkornsris, Boil-in-Bag
  • 600 g kjøttdeig
  • 1 egg
  • 0,5 dl fløte
  • 1 gul løk
  • 1 hvitløksfedd (alternativt hvitløkspulver alt atter smak)
  • 1 ss kalvefond
  • Salt, pepper, paprikapulver og litt chillipulver.
  • Smør till steking
  • 1 agurk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss olje
  • Litt presset sitron
  • 3 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
  • 250 gr gulrøtter
Oppskrift
  1. Varm opp ovnen til 150 grader.
  2. Kok opp risen som anvist på pakken.
  3. Riv løken.
  4. Bland kjøttdeigen med egg, fløte, løk, fond og krydder. Bland det sammen til en jevn blanding.
  5. Form blandingen til biffer og stek dem i smør i en stekepanne til de har fått en gyllen brun farge.
  6. Legg biffene i en ovnfast form og la de steke ferdig i ovnen. Det tar ca 10-20 minutter alt ut fra hvor store de er. Skjær evt. et lite snitt i en av dem og se om de er gjennomstekt.
  7. Riv agurken med den grove siden av et rivjern. Legg den revne agurken i en sil. Press ut litt veske med hånden og legg agurken i en skål.
  8. Bland i yoghurt og olivenolje. Tilsett deretter hvitløk, salt og pepper samt noen dråper sitron. Smak til.
  9. Skrell og skjær gulrøttene i staver. Legg ris på en tallerken, deretter kjøttkaker og til slutt tzatziki. Servér gjerne med en god salat. Still stavene med gulrøtter i et glass på bordet.