Basmatiris med lammekjøtt og ingefærsaus
Tid 30 mins Porsjoner 4 personer Kjøkken Indian
Ingredienser
  • 2 poser Basmatiris, Boil-in-Bag
  • 1/2 ss Maizena®
  • 50 g brunt sukker
  • 40 g fersk ingefær
  • 1 ts currypulver
  • 2 lammeskank uten ben (ca 200 gr per person)
  • 1 løk
  • 1 ss peanøttolje
  • saften av 1 appelsin
  • saften av 1 lime
  • salt, svart pepper
  • 30 g smør
  • 30 g rosin
Oppskrift
  1. Skrell ingefær og riv ca halvparten. Skjær resten i tynne skiver.
  2. Skjær lammekjøttet i terninger og bland i løken og revet ingefær sammen i en skål.
  3. Bland limesaft, appelsinsaft, sukker, currypulver, salt og pepper og hell blandningen over kjøttet.
  4. Dekk kjøttet til og la det ligge i marinaden på kjøl i ca 3 timer. Rør gjerne litt rundt av og til.
  5. Kok Uncle Ben’s® Basmatiris, Boil-in-Bag som anvist på pakken. La rosinene ligge i lunkent vann i 10 min.
  6. Ta opp lammekjøttet fra marinaden. Varm opp oljen i en wok og stek kjøttet på høy varme i 5 minutter.
  7. Tilsett varm ris, smør, salt og pepper og stek ytterligere 5 minutter på middels høy varme.
  8. Bland sammen maizena og marinadenm hell deretter blandingen i wokken.
  9. Hell i rosinene og wok ytterligere 3 minutter på lav varme.
  10. Strø over ingefærskivene.