Soya-stekte ris med hakkede egg
Tid 30 mins Porsjoner 4 personer Kjøkken Barn
Ingredienser
  • 1 pose kokt og avkjølt Uncle Ben`s® basmati ris
  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 dl vårløk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1 dl gulrøtter, i terninger
  • 1 dl grønne erter (frosne)
  • 2 egg
  • 3 store spiseskjeer soya saus
  • Gressløk, hakket
  • Salt og pepper, (chili)
Oppskrift
  1. Kok opp risen som anvist på pakken. Avkjøl fullstendig. Dette kan du gjøre dagen i forveien.
  2. Tilsett et egg, salt, pepper og gressløk i en bolle og rør forsiktig. Sett til siden.
  3. Ta det siste egget i en ny bolle, tilsett soya, salt og pepper og rør rundt.
  4. Varm oljen i en panne.
  5. Tilsett løk, og like etter hvitløken og gulrøttene. La dette stå litt å gjøre seg.
  6. Tilsett den kalde risen i pannen og rør rundt for å unngå klumper. Stek i ca. 5 minutter
  7. Lag en `brønn` i midten av risen og hell den ene eggeblandingen i og tilsett salt.
  8. Rør med en tresleiv til egget er helt kokt og risen er blitt litt sprø. Bland i vårløken.
  9. Stek det andre egget til en tynn omelett.
  10. Skjær omeletten i 1 cm skiver og legg de pent oppe på risen.
  11. For barna:
  12. Hakke vår løk.
  13. Skjære gulrot i terninger.
  14. Skjær pølser.
  15. Blande sammen ingrediensene.
  16. Dele omeletten og legge den pent på risen.