Kylling-ris-avokado-pinjekjerner-salat
Tid 30 mins Porsjoner 4 personer Kjøkken Barn
Ingredienser
  • 1 pose Uncle Ben`s® langtids ris etter anvisning på pakken
  • En kylling filèt, strimlet
  • 1 dl pinjekjerner, stekt/ristet
  • 1 avokado, skivet
  • 1 gulrot
  • 3 skiver bacon
  • 1 spiseskje hvitvin eddik
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • Sukker
  • Salt
  • Pepper
  • Et par kvister persille
Oppskrift
  1. Kok risen som anvist på pakken, åpne posen, rør rundt og la avkjøle.
  2. Vineddik – olivenolje vinaigrette:
  3. Bland 1 spiseskje hvitvin eddik, 3 spiseskjeer olivenolje, 1 fedd hvitløk hakket, en klype sukker, salt og pepper. Sett til side i mens.
  4. Stek kylling strimlene raskt i olivenolje i panne, tilsett salt og pepper. Sett til siden.
  5. Skjær bacon og stek i ovnen eller i pannen til den er sprø.
  6. Stek/rist pinjekjerner i stekepannen.
  7. Hakk persille.
  8. Bruk en potetskreller til å skrelle gulroten i lange stenger.
  9. Del avokado i to og fjern steinen. Skjær i skiver og fukt den med sitronsaft slik at den ikke blir mørk i fargen.
  10. Bland sammen alle salat ingrediensene og dressing med forsiktig omrøring.
  11. For barna:
  12. Kjær kyllingen i strimler (for de eldre barna).
  13. Hakk persille.
  14. Lag gulrot skiver.
  15. Bland vinaigrette.
  16. Kombiner og bland sammen alle ingrediensene.