Fullkorns ris med kjøttboller
Tid 30 mins Porsjoner 4 personer Kjøkken Barn
Ingredienser
  • 2 poser Uncle Ben`s® fullkorns ris (Boli-in-Bag)
  • 2 skiver hvitt brød uten skorpe
  • Vann (til å bløte brødet)
  • 600 g kjøttdeig
  • En bunt bladpersille, hakket
  • 2 egg
  • 120 g parmesan, revet
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • Salt og sort pepper, fra kvern
  • En god dråpe olje
  • En god sjat olivenolie
  • 1 løk, hakket
  • 1 selleri, finhakket
  • 2 glass italienske tomater
  • 50 g tomatpurè
  • En klype sukker
Oppskrift
  1. Bløt brødet i en liten mengde vann til det er mykt. Bland sammen kjøttdeig, brød, persille, egg, parmesan, løk, salt og pepper i en stor bolle til deigen er smidig og har en god konsistens. La deigen hvile mens du lager sausen.
  2. Surr sammen den hakkede løken og selleri i oliven olje til den er gyllen.
  3. Kast i tomatene og tomatpurèen, tilsett salt og pepper. Kok i 15-20 minutter.
  4. Med fuktige hender, rull sammen deigen til kjøttboller.
  5. Stek kjøttbollene i pannen med en god dose oliven olje, og legg de i sausen og kok i noen minutter.
  6. Server med fullkorns ris som er tilberedt etter oppskriften.
  7. For barna:
  8. Fjern brødskorpen (spis den).
  9. Riv parmesan.
  10. Legg brødet i bløt og bland sammen ingrediensene med rene hender.
  11. Rull sammen deigen til kjøttboller.
  12. Hakk løk og selleri (for de eldre barna)